ZDRUŽENJE PSIHIATROV SLOVENIJE

  7. Slovenski Psihiatrični kongres

  3. do 6. november 2021, Portorož

  Zaradi epidemioloških razmer je kongres prestavljen na drugo leto.

  Vsi, ki bi še želeli oddati prispevke za kongres, boste to lahko storili od
  1. do 31. marca 2021.

  Tisti, ki bi želeli že oddane prispevke revidirati ali dodati nove podatke,
  pa boste to lahko storili od 1. do 30. aprila 2021.

  Dni
  Ur
  Minut
  Sekund
  POMEMBNI DATUMI

  ZGODNJA KOTIZACIJA
  27. september, 2021

  Spoštovane kolegice in kolegi,

  zaradi trenutnih epidemioloških razmer je Upravni odbor Združenja psihiatrov pri Slovenskem zdravniškem društvu in Organizacijski odbor sklenil, da je 7. slovenski psihiatrični kongres v celoti prestavljen v leto 2021, predvidoma v mesec september.

  Vsi avtorji/ce, ki ste nam posredovali prispevke za kongres, boste v naslednjih dneh prejeli obvestilo o statusu vašega prispevka. Vsi sprejeti prispevki bodo predstavljeni na kongresu v novem terminu in objavljeni v zborniku povzetkov. V kolikor bo kdo od avtorjev želel v prispevek dodati ev. novejše podatke (pri predstavitvah rezultatov, referencah ipd.), bo to omogočeno v pomladnih mesecih l. 2021, o čemer vas bomo obvestili po e-pošti in na spletni strani kongresa.

  Obvestilo o izvedbi skupščine Združenja psihiatrov in volitev predsednika, tajnika, blagajnika in treh članov Upravnega odbora Združenja psihiatrov, vam bomo prav tako posredovali po e-pošti takoj, ko prejmemo mnenje Slovenskega zdravniškega društva.


  Organizacijski odbor 

  Jure Koprivšek, dr. med., spec. psih.

  Predstojnik Oddelka za psihiatrijo


  Sporočilo predsednika Združenja psihiatrov; 29. 5.2020

  Zahvaljujem se vam za ohranjanje pomoči osebam s težavami v duševnem zdravju tudi v času epidemije, ki se zaključuje. Izgleda, da bo aktualni virus povzročal težave še nekaj časa. Ob prvem valu, upam da zadnjem, smo spoznali, da je mogoče sicer v okrnjeni obliki nuditi pomoč tudi v času epidemije. Pridobljene izkušnje nam bodo koristile ob morebitnem novem valu okužb. Izgleda, da je epidemija sprožila tudi pomembne spremembe na ekonomskem področju s prehodom v recesijo in tveganjem za pojavljanje depresije. Kot ob prejšnji recesije je pričakovati porast težav na področju duševnega zdravja in dodatno obremenitev izvajalcev zdravstvenih storitev na eni strani, po drugi strani pa tveganje za krčenje sredstev namenjenih zdravstvu nasploh. Zlasti podatki o povečevanju nezaposlenosti kažejo tako na pojavljanje osebnih stisk, kot na krčenje gospodarstva.

  Kljub prihajajočim težavam in tveganju za ponovni val okužb načrtujemo izvedbo 7. slovenskega psihiatričnega kongresa. Način izvedbe pa bo prilagojen takratnim epidemiološkim razmeram in navodilom vlade. Obstaja več možnih izvedb, od klasične, v najboljšem primeru, do uporabe večjih predavalnic, do spletne izvedbe, v kolikor bo druženje prepovedano, saj je prestavitev kongresa v prihodnje prav tako negotova kot sama izvedba letos. Kljub obremenitvam, katerim ste izpostavljeni, prosim za pripravo in oddajo prispevkov. Prav tako pa tudi za oddajo kandidatur za volitve funkcij znotraj Združenja psihiatrov pri SZD, ki bodo potekale v času kongresa. Kongres bo neglede na obliko izvedbe omogočil prenos ne le znanja, ampak tudi izkušenj ter podal usmeritve za spoprijemanje z novimi izzivi.

  Vse Vas lepo pozdravljam,

  Peter Pregelj
  Sporočilo Organizacijskega odbora 7. slovenskega psihiatričnega kongresa; 4. 6. 2020

  PODALJŠANJE DATUMOV ODDAJE PRISPEVKOV:

  Kot je že navedeno v sporočilu predsednika ZP, bomo kongres izvedli v že predvidenem terminu. Način izvedbe bo prilagojen takratnim epidemiološkim razmeram in navodilom vlade.

  Zato vas prosimo, da prijavite svoje prispevke, navodila za prijavo prispevkov se ne spreminjajo, zaradi pretekle situacije smo podaljšali datume oddaje:

  • predlog za simpozij (več predstavitev pod skupno temo, avtorji prispevkov se dogovorijo o vsebinah, ki jih bodo predstavili) do 21. junija 2020,
  • predlog za posamezno ustno predstavitev/poster do 30. junija 2020.

  Obveščamo vas tudi, da bo v petek, 20. novembra 2020 ob 19:15, v okviru Kongresa, skupščina Združenja psihiatrov in volitve: predsednika, tajnika, blagajnika in treh članov Upravnega odbora Združenja psihiatrov.

  Na spletni strani kongresa bo v kratkem dosegljiva prijavnica za kandidaturo, preko katere zainteresirani člani Združenja psihiatrov prijavijo svojo kandidaturo za omenjene funkcije.

  Prijavo kandidature pa lahko opravi tudi katerikoli član združenja za kolega, kateri pa mora k predlogu kandidature izraziti svoje strinjanje s kandidaturo.

  Oba načina kandidiranja bo možno opraviti preko spleta. Popolne predloge kandidatur bomo sprejemali sproti, najkasneje do 11. novembra 2020 in nato listo kandidatov objavili na spletni strani kongresa, 13. novembra 2020.
  Cankarjev dom, Kulturni in kongresni center
  Cankarjev dom, Kulturni in kongresni center

  Kraj Srečanja

  Kongresni center Bernardin, Portorož
  Grand Hotel Bernardin
  Obala 2
  6320 Portorož

  V Grand Hotelu Bernardin se nahaja največji kongresni center v Sloveniji. Primeren je za organizacijo najrazličnejših dogodkov na enem najlepših delov slovenske obale. Največja dvorana, Europa, sprejme do 1100 udeležencev.  Večnamenska zasnova kongresnega centra Bernardin omogoča organizacijo različnih prireditev: kongresov, seminarjev, delavnic, različnih predstavitev, tiskovnih konferenc in poslovnih srečanj, pa tudi banketov, modnih revij in svečanih večerij.

  Grand Hotel Bernardin

  Obala 2
  6320 Portoroz
  Spletna stran

  GENERALNI SPONZOR

  SREBRNI SPONZOR

  Kongresni sekretariat
  Alenka Kregar
  Prešernova 10, SI-1000 Ljubljana, Slovenija
  Tel.: 01 2417 133, 031 863 373
  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  Informacije o  registraciji
  Prešernova 10, SI-1000 Ljubljana, Slovenija
  Tel: 01 2417 136
  Faks: 01 2417 296
  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  © Cankarjev dom, cultural and congress centre. All Rights Reserved.